Лайвхаки

8 крутих Лайфхаків, які врятують будь-яку страву

Автор

   Готували страву і зробили купу помилок? Не впадайте в паніку. З цими корисними порадами багато кулінарних витворів можна виправити.

   І професіонал, і навчена досвідом господиня можуть робити помилки при приготуванні страв. І це не дивно, адже кулінарія – складна наука, яка вимагає чіткого дотримання рецептури і технології. Тому якщо ви випадково наробили помилок під час приготування страви, не поспішайте впадати в паніку і робити поспішні висновки, що все безнадійно зіпсовано. Далеко не завжди кулінарні помилки призводять до катастрофи.

   У цьому списку ми зібрали корисні кулінарні Лайфхаки, які допоможуть виправити ситуацію і, в кінцевому рахунку, врятують, здавалося б, остаточно зіпсовану страву.

1.Помилились із кількістю спецій

   Багато господинь надмірно приправлену спеціями страву звикли відразу ж відправляти у відро для сміття. І це неправильно, адже така страва може ще бути врятована, додавши в нього молочні продукти. Для цього можна використовувати, наприклад, нежирні вершки, сметану або несолодкий йогурт. Особливо добре молочні продукти допомагають в разі, якщо страва вийшла сильно гострою. Непогано з гостротою справляється цукор, особливо в поєднанні з кислотою. Тому, якщо гострий соус або суп вийшли неабияк пекучими, можете сміливо додавати в нього цукор і крапельку оцту.

 

2. Переварені макарони

   Ну і що, що макарони варилися занадто довго і перетворилися в місиво? Це далеко не привід списувати їх з рахунків, адже врятувати переварені макарони ще можна. Для цього необхідно злити з них воду, нагріти трохи масла в сковороді і викласти в неї макарони. При цьому для викладання макаронів потрібно використовувати кулінарні щипці. Вони допоможуть обережно роз’єднати продукт до того моменту, поки він повністю не об’єднається в єдину масу. Також можна вчинити і з перевареним рисом. Ну а якщо все зайшло надто далеко, то зіпсований рис завжди можна перетворити в рисовий пудинг, а макарони взагалі підсмажити на сковороді з іншими інгредієнтами або перетворити в запіканку.

3. Занадто кисла страва

   У більшості випадків, якщо страва вийшла занадто кислою, допоможе просте додавання цукру. Цей інгредієнт прекрасно збалансує кислоту в страві. Ну а якщо, наприклад, той же соус вийшов вже дуже кислим, то можна спробувати повернути йому друге життя звичайною харчовою содою. Однак з цим інгредієнтом також важливо не перестаратись, інакше це відобразиться на смаку. Можна також прибрати зайву кислоту додаванням моркви або меду. Це особливо діє при приготуванні салатних заправок і всіляких соусів.

 

4. Гірка страва

   Дуже часто трапляється так, що ​​страва залишає гіркий присмак у роті. Якщо ця недоречна гіркота присутня в свіжих салатах, то ситуацію врятує додавання лимонного соку або соку лайма в страву. Якщо гіркий присмак з’явився у овочевій страві, то потрібно спробувати перебити його будь-якими спеціями, прянощами або гострим соусом.

   Нерідко гіркий присмак може з’являтися у рибних супів. Як правило, відбувається це, через неякісно очищену рибу. В такому випадку врятувати зіпсовану страву можна також за допомогою лимона. Просто видавіть сік половини лимона в готову страву і залиште настоюватися протягом 15 хвилин. Після цього неприємний смак повинен піти, а суп знову стати ніжним і смачним.

5. Пересмажене м’ясо

   Якщо м’ясо вийшло пересмаженим, то відсутність жиру і рідини в ньому все ще можна замаскувати. Хочеш чи ні, але відсутність у м’яса таких важливих складових можна врятувати тільки шляхом обману. Усунути кулінарний промах в такому випадку допоможе соус. Він забере на себе всю увагу. З ним готова страва буде здаватися більш соковитою і насиченою в плані смаку.

6. Переварені овочі

   Якщо овочі вийшли занадто м’якими, то можна вдатися до однієї хитрості. Зіпсовані овочі можна перепрофілювати в іншу страву. Для цього потрібно овочі помістити на деко змащене маслом, додати до них жирні вершки і сухарики. Зверху необхідно все посипати тертим сиром і крихтами сухарів. Отриманий продукт потрібно помістити в сильно розігріту духову шафу на кілька хвилин. В результаті у вас вийде відмінна страва, яку не поставить під сумнів навіть досвідчений кулінар.

7. Підгорів пиріг

   Якщо поставлена в духову шафу випічка пригорає занадто швидко, то врятувати ситуацію допоможе звичайна фольга. Блюдо необхідно накрити фольгою і відправити назад в духовку, поки внутрішня частина пирога НЕ пропечеться повністю. Ну а якщо подібна проблема була помічена занадто пізно, не поспішайте засмучуватися і ставити хрест на випічці. Зріжте ножем або приберіть за допомогою терки пригорілий шар пирога. А коли випічка охолоне, просто покрийте дефект глазур’ю або кремом.

Вам також може сподобатися